Поне $1 млн. струва ремонтът на LaFerrari, ако тази част се повреди

Част от покрива е оценена на 140 000 долара, а задната преграда струва 28 000

11.12.2023 | 10:55 Редактор: Толя Стоянова
Поне $1 млн. струва ремонтът на LaFerrari, ако тази част се повреди

За целия живот на Ferrari LaFerrari са произведени едва 500 бройки от модела. Хиперколата с 963 к.с. се задвижва от хибридна система, състояща се от 6,3-литров V12, електромотор, роботизирана скоростна кутия с двоен съединител и комплект батерии, обикновено е част от частни колекции и се кара рядко, но ако все пак се повреди, собственикът ще трябва да се бръкне сериозно за ремонт.

Оказва се, че в случай на сериозен инцидент, замяната на монокока от въглеродни влакна, който е в основата на хиперколата, ще струва поне 1 милион долара. Като се има предвид, че автомобилът струва 1,4 млн долара, това е около 3/4 от неговата цена.

Нещата обаче не приключват дотук, защото една повреда на монокока със сигурност означава и щети по други детайли от LaFerrari, които със сигурност също струват доста пари. Част от покрива е оценена на 140 000 долара, а задната преграда струва 28 000 долара. На този фон цената на предната подрамка от 12 000 долара изглежда разумна, но също така изисква 14 титанови винта, всеки от които струва 71 долара.

В резултат на това, ако добавите разходите за работа, възстановяването на LaFerrari след сериозна катастрофа ще нанесе огромен удар по джоба на собственика.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Kiko
преди 2 месеца
Отказахте ме...а мислех да я капарирам. Сигнализирай за неуместен коментар