Можем да увеличим яркостта на фаровете, без да сменяме крушките

При определени условия на повърхността на поликарбоната могат да се появят пукнатини

23.11.2023 | 12:03 Редактор: Толя Стоянова
Можем да увеличим яркостта на фаровете, без да сменяме крушките

Според анализатори на автомобилния пазар с наближаването на зимата търсенето на системи за по-мощни фарове се увеличава значително. Тъй като през този период по-голямата част от деня е тъмна, те се купуват главно за подобряване на светлинните характеристики на стандартните фарове. Водачите обаче не винаги успяват да постигнат желаните резултати.

При определени условия (например комбинация от повишени температури и редовно излагане на редица органични разтворители, включително тези, използвани в устройствата за измиване на фаровете), на повърхността на поликарбоната могат да се появят "язви", пукнатини и стърготини. Тези пластмасови дефекти, дори и най-малките, в най-добрия случай водят до забележимо помътняване на фара

Можете сами да коригирате ситуацията с мътните фарове. Да речем, с помощта на автомобилна козметика. Основното в този въпрос е изборът на правилното "лекарство" и правилното му използване. Всички народни средства или трикове при ремонт на пластмасата на фаровете са изключително нежелателни. Що се отнася до продуктите за грижа за автомобила, по-добре е да вземете продукти от надеждни производители. 

Опитът с използването на различни пасти показва, че те бързо премахват малки пукнатини и драскотини от поликарбонатно стъкло. По пътя съставът елиминира характерната жълтеникавост на фаровете, помътняването и избледнелите петна от ерозия, които се появяват върху тях по време на работа. 

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels