Truth Social на Тръмп загуби $73 млн., Apple прибира много от приходите на Google

И Google, и Apple се противопоставиха на публичното разкриване на подробности за тяхното споразумение

14.11.2023 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
Truth Social на Тръмп загуби $73 млн., Apple прибира много от приходите на Google

Социалната мрежа Truth Social на предходния американски президент Доналд Тръмп е загубила 73 млн. долара от пускането си в началото на 2022 г., разкриха документи до регулаторите.

За 2022 г. Truth Social отчете 50 млн. долара загуба, при 1,4 млн. нетни приходи от продажби. Тя е загубила 23 млн. долара през първата половина на тази година, докато нетните ѝ приходи от продажби са достигнали 2,3 млн.

Независимата Trump Media & Technology Group посочва, че финансовото състояние поражда сериозни съмнения относно способността ѝ да функционира като действащо предприятие, показват документите.

"TMTG вярва, че може да бъде трудно да се наберат допълнителни средства чрез традиционни източници на финансиране при липса на съществен напредък в завършване на сливането с Digital World", посочват от компанията.

Google плаща на Apple 36% от приходите, които генерира от рекламиране в резултатите от търсения, направени през браузъра Safari, твърди главен експерт по икономика на звеното на Alphabet, цитиран от Bloomberg.

Кевин Мърфи, който е професор в Университета на Чикаго, разкри данните по време на свидетелските си показания в защита на Google в рамките на антимонополния процес на Министерството на правосъдието във Вашингтон.

И Google, и Apple се противопоставиха на публичното разкриване на подробности за тяхното споразумение. В съдебна декларация миналата седмица Google разкри, че обявяването на допълнителна информация за сделката неразумно би подкопало конкурентната позиция на Google по отношение както на конкурентите, така и на други контрагенти.

Четете повече по тези теми в investor.bg