Главоболия за Мъск заради Tesla, Netflix повишава цените на услугите си

Ако макроикономическите условия са бурни, дори и най-добрият кораб ще има трудни времена, каза милиардерът

19.10.2023 | 10:38 Редактор: Тодор Петров
Главоболия за Мъск заради Tesla, Netflix повишава цените на услугите си

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск обяви, че е загрижен за въздействието на високите лихвени проценти върху купувачите на автомобили, като добави, че производителят на електрически превозни средства се колебае относно плановете си за фабрика в Мексико, докато оценява икономическите перспективи.

След като компанията не успя да отговори на очакванията на Wall Street за брутния марж, печалбата и приходите за третото тримесечие, Мъск заяви, че е предпазлив относно пълен ход на фабриката в Мексико, съобщава Ройтерс.

"Ако макроикономическите условия са бурни, дори и най-добрият кораб ще има трудни времена", заяви Мъск.

В същото време видео стрийминг гигантът Netflix повишава цените на услугите си за някои клиенти в САЩ, Великобритания и Франция, след като отчете най-доброто си тримесечие по отношение на ръста на броя на абонатите си от години – знак за увереността на мениджмънта в бъдещето, въпреки че конкурентни стрийминг платформи губят пари, пише Bloomberg.

Най-голямата платена стрийминг услуга в света обяви, че е добавила 8,76 млн. абоната през третото тримесечие, което значително надхвърля прогнозата на анализаторите. Общата база от абонати е достигнала 247,2 млн. души. Компанията отдава успеха на силните си програми и на решението си да спре споделянето на пароли.

Инвеститорите се притесняваха, че Netflix може да загуби клиенти, ако принуди хората, които споделят акаунти, да купят собствени абонаменти. Ходът на компанията все пак доведе до скок на броя на новите потребители, без съществено увеличаване на броя на хората, които се отказват от услугата.

Четете повече в inestor.bg

Снимка: БГНЕС