Новите модели iPhone прегряват, Apple посочи причините

Компанията увери, че скоро ще коригира този проблем

01.10.2023 | 16:32 Редактор: Тодор Петров
Новите модели iPhone прегряват, Apple посочи причините

Apple обяви, че прегряването на новите ѝ модели iPhone се дължи на грешки, свързани със софтуера и приложенията, както и че скоро ще коригира този проблем.

Компанията заяви, че устройството може да се загрее повече в първите няколко дни на ползване, тъй като работи извънредно, за да се настрои и да възстанови данните на потребителя, поради грешка в най-новия софтуер iOS 17 и заради някои приложения на трети страни, които претоварват системата.

"Устройството може да се усеща по-топло през първите няколко дни след настройването му поради повишена фонова активност. Също така открихме грешка в iOS 17, която засяга някои потребители и тя ще бъде адресирана в софтуерна актуализация", посочи Apple в изявление. 

Apple коментира пред Bloomberg, че работи с разработчиците на въпросните приложения, които карат iPhone да прегрява, както и че е в процес на пускане на корекциите. 

Стотици потребители се оплакаха в социалните мрежи и на поддръжката на Apple, че новите им iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max могат да са необичайно горещи на допир. Някои потребители дори публикуваха снимки с показания на термометъра на техния iPhone, показващи резултати над 38 градуса по Целзий.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС