Ето кога трябва да сложите зимните гуми на автомобила си

Зимният сезон наближава и е хубаво да помислите за безопасността на вашата кола

05.09.2023 | 17:24 Редактор: Михаела Кирилова
Ето кога трябва да сложите зимните гуми на автомобила си

Още преди температурите да започнат да се понижават, е време да помислите за безопасността на вашия автомобил по зимните пътища. Един от решаващите аспекти е да знаете кога да поставите зимни гуми и как да изберете идеалния комплект за вашите нужди. 

Обикновено общата насока е да направите смяната около 1 ноември 2023 г. Независимо дали температурите са по-ниски или все още относително високи, тази дата действа като надеждна отправна точка.

Има няколко фактора, които може да ви накарат да сложите зимните гуми малко по-рано от обикновено. Ако често пътувате през нощта, ще забележите, че температурите падат значително, което прави пътищата податливи на замръзване. В такива случаи предварителното приготвяне на зимните гуми е разумен ход.

Зимните гуми се предлагат в различни видове, всяка от които е пригодена за конкретни условия. Гумите с шипове осигуряват изключително сцепление върху заледени повърхности, докато опциите без шипове са насочени към сцепление на заснежени пътища. Обърнете се към ръководството на вашия автомобил или се консултирайте с експерт, за да определите подходящия размер на гумата. Изборът на правилните размери гарантира правилното монтиране и оптимална ефективност.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels