Луксозни зарядни станции са новият хит при електромобилите

Станция в Германия генерира електричество от слънчеви клетки

30.07.2023 | 23:02 Редактор: Юлиан Христов
Луксозни зарядни станции са новият хит при електромобилите

След успеха на Audi с хъбове за зареждане само с резервации, беше въпрос на време и друга марка на VW Group да предложи подобно изживяване. Porsche откри нов луксозен Charging Lounge този месец в Бинген ам Рейн (Германия), предлагайки собственото си виждане за лукс и удобство при зареждане на електромобил.

Терминалът, предлагащ шест щанда за бързо зареждане с постоянен ток с мощност 300 kW в допълнение към четири точки за зареждане с променлив ток с мощност 22 kW, е първият от този тип. Компанията планира да разшири концепцията в други страни в Европа в най-скоро време.

Разположен само на няколко минути от оживеното кръстовище A60/A61, Charging Lounge е проектиран да работи денонощно, предлагайки просторен и луксозен интериор, зареден със закуски и безалкохолни напитки.

Станцията генерира част от собственото си електричество благодарение на слънчеви клетки на покрива на сградата, но по-голямата част от мощността идва от специална връзка към мрежата. Говорейки за мощност, самата станция разполага със зарядни устройства с мощност 300 kW, произведени от австрийската компания Alpitronic. И в бъдеще Porsche очаква още по-бързи скорости на зареждане да бъдат осигурени от зарядни устройства с мощност 400 kW.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.