fallback

Microsoft ще представи свой умен часовник до няколко седмици

Устройството ще проследява сърдечната честота и ще работи на няколко различни мобилни платформи

21.10.2014 | 09:23 Автор: Ирина Георгиева

Microsoft се подготвя да пусне на пазара ново преносимо устройство през следващите няколко седмици. Става дума за умен часовник, който пасивно ще проследява сърдечната честота и ще работи на няколко различни мобилни платформи. Освен това ще пази живота на батерията, така че тя ще издържа с два дни повече от обикновените батерии. Това може да го постави пред Galaxy Gear на Samsung и Moto 360, които се нуждаят от ежедневно зареждане на батерията.

Устройството трябва да се появи в магазините скоро след представянето му, за да успее да улови коледния сезон – момент, към който се очакваше, че и Apple се цели, преди компанията да обяви, че умният ѝ часовник ще бъде представен в началото на 2015 г.

Часовникът на Microsoft ще бъде синхронизиран с iPhone, с устройства, ползващи Android и Windows Phone. Все още не е ясно какво име ще носи джаджата, нито колко ще струва. Преносимото устройство ще е първото на компанията в тази категория под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Надела. Преносимите технологии са все още неизследвана територия въпреки предложенията на Samsung и предстоящия Apple Watch. Очаква се този пазар да достигне 7,1 млрд. долара през 2015 г.

Проектът отразява желанието на Надела да направи продуктите на Microsoft свободни за ползване с „всички устройства“. Пускането на Microsoft Office на iPad през март отбеляза стъпка встрани от визията на Стив Балмър, която залагаше само на Windows.

 

fallback
Още от Техно
fallback