Как се сключва застраховка онлайн?

26.04.2023 | 14:19 Редактор: Елеонора Танева
Как се сключва застраховка онлайн?

Несъмнено в днешния дигитален свят се предлагат множество удобства, които ви позволяват без физическо присъствие някъде, да се сдобиете с необходимите продукти. Това стремглаво развитие се отразява и в застрахователния сектор. Екипът на "Групама Застраховане" споделя от какви онлайн застраховки можете да се възползвате и как да го направите.

Защо да се възползвате от онлайн услугите, които предоставят застрахователните компании?

Дружествата предлагат много варианти, от които можете да се възползвате онлайн, сред които са сключване на различни видове застраховки, плащане на поредни вноски и проследяване на статус на щети.

Да предприемете онлайн застраховане предлага множество предимства, сред които:

  • спестяване на време, което можете да вложите в много по-ползотворни за вас действия;
  • избор измежду различни застрахователни продукти и получаване на пълната информация, от която се нуждаете, описана в сайта на дружеството;
  • лесно получаване на документи в удобно за вас време и място. Някои застраховки могат да се сключват изцяло онлайн, като и документите пристигат на имейл. За други доставката е чрез куриер до посочен от вас адрес и плащане при получаване с наложен платеж;
  • чрез предоставените онлайн калкулатори, които ще откриете в сайта на застрахователя, на когото сте се спрели, можете да изчислите предварително сумата. По този начин имате възможност да си изготвите сравнителна характеристика между офертите на различните компании и да изберете най-подходящата за себе си.

Какви видове застраховки можете да сключите онлайн?

Имате възможност да се възползвате от едни от най-търсените застрахователни продукти, които касаят както вашия живот, така и неприкосновеността на най-ценните ви притежания. В сайта на избрания от вас застраховател ще можете да получите възможност да се подсигурите за следните обстоятелства:

гражданска отговорност – има задължителен характер за автомобилистите, независимо дали колата им е в движение или не. Чрез този тип застраховане имате възможност да получите документите по полицата по удобен за вас начин;

когото сте се спрели, можете да изчислите предварително сумата. По този начин имате възможност да си изготвите сравнителна характеристика между офертите на различните компании и да изберете най-подходящата за себе си.

Какви видове застраховки можете да сключите онлайн?

  • Имате възможност да се възползвате от едни от най-търсените застрахователни продукти, които касаят както вашия живот, така и неприкосновеността на най-ценните ви притежания. В сайта на избрания от вас застраховател ще можете да получите възможност да се подсигурите за следните обстоятелства:
  • гражданска отговорност – има задължителен характер за автомобилистите, независимо дали колата им е в движение или не. Чрез този тип застраховане имате възможност да получите документите по полицата по удобен за вас начин;
  • пълно каско – покритието на щетите при тази застраховка е по-голямо, отколкото при ГО. Тук застраховате не само потенциалните щети, които вие може да нанесете на пътя, но и тези, които са насочени към вас, като природни бедствия, вандализъм, кражба, грабеж и др. Предприемайки дигитално застраховане ще можете да изберете и от допълнителни покрития, сред които е “Авто Асистанс”;
  • имуществено застраховане – можете да застраховате любимия си дом посредством сайта на застрахователя. След посочване на ключови обстоятелства, като тип на конструкцията, покритията, които искате да включват и др, ще можете да получите цената за услугата. Тук имате възможност да изберете в каква валута да бъде полицата – български лева или евро;
  • туристическо застраховане – при пътуване в чужбина несъмнено трябва да сключите медицинска застраховка. Ако сте заети в приготовления и нямате възможност да посетите офис на дружеството, то в сайта на избрания от вас застраховател ще се подсигурите лесно и достъпно.

Как се сключва застраховка онлайн?

Дигиталното сключване на застраховка е лесно и достъпно и ще ви отнеме няколко минути. Трябва да извършите следните стъпки, които са подробно описани в сайта на застрахователя:

  1. Избор на услуга – трябва да посочите от кой продукт възнамерявате да се възползвате.
  2. Калкулация на премия – според типа на застрахователния продукт и неговия предмет на подсигуряване, ще трябва да попълните критерии, които имат влияние върху определянето на цената. При ГО това са данните на автомобила и целите за ползване, при каското са подобни като при ГО, но с допълнителни въпроси за шофьора. При имущественото застраховане се изискват данни за обекта, като вид, тип на конструкцията, година на построяване. Ако искате да се възползвате от застраховка при пътуване в чужбина, която ще покрие медицински нужди при инцидент или внезапно заболяване, то трябва да посочите дали сте физическо или юридическо лице, време на покритието, което съвпада с пътуването, къде ще пътувате.
  3. Ако решите да се възползвате от възможността, следва да попълните необходимите данни за изготвяне на полицата.
  4. Пристъпване към издаване на полица – това е последната стъпка, която изисква потвърждение.