Как таксиметровите шофьори премахват неприятните миризми в купето?

Услугата, която ползват, се нарича "суха мъгла"

09.02.2023 | 13:19 Редактор: Ирена Бакърджиева
Как таксиметровите шофьори премахват неприятните миризми в купето?

Ако някои собственици на автомобили, увлечени от ароматизатори и неутрализатори, се опитват да ги премахнат миризмите с тези методи, то таксиметровите шофьори използват друг доста по-ефикасен трик. Ако "борчето" под огледалото за обратно виждане не ви помага или пък сте от хората, които реагират остро на различни видове освежители за въздух, или пък сте алергични, то пробвайте този метод. Решението е просто и сравнително евтино.

Имайте предвид, че някои хора са алергични към остри миризми, така че "убиването на вонята" с по-силни аромати не е най-удачният начин за справяне с проблема. А услугата, която ползват таксиджиите, на повечето места по автомивките се нарича "суха мъгла".

Първо, салонът трябва да се почисти, премахвайки всички източници на неприятни миризми, а след това вътрешността се изпълва със специален, абсолютно хипоалергенен непрозрачен състав. Това става при затворени прозорци и врати и със специална димна машина. Процедурата отнема не повече от час: 40 минути са необходими за обработка и още 20 за проветряване.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС