Вижте кои са най-добрите телевизори с Android за 2022 г.

TCL 5-Series е най-добрият бюджетен телевизор

12.12.2022 | 09:00 Редактор: Петя Кръстева
Вижте кои са най-добрите телевизори с Android за 2022 г.

Android продължава да е най-предпочитаната операционна система за телевизори, тъй като е добре развита и лесно съвместима с най-често използваните телефони. И все пак наличието на Android не е най-важната характеристика, която би трябвало да търсите в новия си телевизор. За да получите наистина всичко, от което имате нужда, съчетавайки предвидения бюджет с типа операционна система и качеството на картината и звука, прочетете следващите редове. Ще Ви разкажем кои са най-добрите телевизори с Android и с надграждането Google TV, които се появиха на пазара през 2022 г.

Sony X80K – перфектната алтернатива

В този телевизор ще откриете не точно Android, а надстройката Google TV. Всъщност тя е още по-добра, тъй като зарежда по-бързо и е по-надеждна. Sony X80K Ви дава още 4К резолюция с HDR и Dolby Vision. Можете да се насладите на новите технологии Triluminos Pro, която прави цветовете супер живи, X-Reality PRO за перфектно 4К. За всичко това се грижи процесорът Sony X1, който е най-добрият в този ценови диапазон. Аудиото е Dolby Atmos е с прекрасни високоговорители, a портовете са HDMI – цели 4 броя. Можете да избирате между няколко размера, а съотношението цена-качество е наистина страхотно.

TCL 5-Series – най-добрият бюджетен телевизор

Това е още един страхотен телевизор с Android в средния клас с надстройката Google TV. Той може да Ви предложи всичко, от което имате нужда – 4К резолюция, HDR, Dolby Vision, HDR10, HDR10+ и HLG. Една хубава екстра е, че можете бързо да превключвате към режим за игри и да играете на любимата си конзола, при това с VRR от 40 до 60 Hz, тоест без накъсване на картината. Интересна функция на този телевизор е контролът върху контраста в 60 зони на екрана поотделно, което прави картината наистина страхотна. Единият от трите KDMI порта поддържа и eARC, за перфектен звук към системата за домашно кино.

Sony X90K – качество от висок клас

Връщаме се към Sony, за да вдигнем нивото със серията Sony X90K. Това са най-добрите премиум клас Android телевизори през 2022 г. Тук дисплеят е просто ненадминат – с пълно затъмняване, перфектни цветове и AI мащабиране до 4K. За още по-добрата картина се грижи когнитивният процесор XR на Sony, който автоматично подобрява яркостта и контраста. Добавяме и променливото опресняване VRR със скорост 120 Hz и получаваме перфектен телевизор за игри.

Google TV тук Ви гарантира същите приложения като на Android, но е доста по-лесно да ги използвате. Вградените колони също са добри, а имате и страхотни звукови ленти за свързване към аудио система за домашно кино.

Снимка: Pixabay