Как да изчистим радиаторите на колата без много усилия?

Основното предимство на метода  е липсата на необходимост от почти пълно разглобяване на предната част на двигателното отделение

19.09.2022 | 22:20 Редактор: Теодора Патронова
Как да изчистим радиаторите на колата без много усилия?

Предлагаме ви един много по-прост и бърз начин за решаване на запушени с мръсотия и прах радиатори. Основното предимство на метода е липсата на необходимост от почти пълно разглобяване на предната част на двигателното отделение.

Вместо силна водна струя в случая се нуждаем от сгъстен въздух. Тоест в домашни-гаражни условия, за съжаление, такава операция не може да се извърши - трябва ви компресор.

Следователно, човек, който започва да "издухва" мръсотия от пространството между радиаторите, трябва да има в ръцете си не само маркуч за сгъстен въздух, оборудван с метална тръба-дюза. Той също така трябва да бъде въоръжен с дълга и тънка, но здрава пръчка с малка кука в края - за да бъде по-удобно да се премахнат големите парчета мръсотия.

Смятаме, че си струва да напомним още веднъж, че в процеса на такова почистване рискът от повреда на пчелните пити трябва да се избягва по всякакъв възможен начин. След като успешно сте се справили с елиминирането на "филца", не трябва да завършвате процедурата по почистване. Въпреки че дори такъв междинен резултат вече ще улесни значително живота както на двигателя, така и на климатика.

Четете повече по темата в automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК