Apple обяви датата на премиерата на новия iPhone

Ще бъдат представени и три нови версии на Apple Watch

25.08.2022 | 10:31 Редактор: Тодор Петров
Apple обяви датата на премиерата на новия iPhone

Apple обяви плановете си за провеждане на събитие на 7 септември, когато се очаква технологичният гигант да представи смартфон линията iPhone 14 и следващия си набор от смарт часовници, предава Bloomberg News.

Представянето на нов iPhone винаги е важен момент за Apple, която разчита на устройството за повече от половината от годишните си продажби, достигнали през миналата година стойност 366 млрд. долара. 

Но тази година има допълнителен натиск, тъй като производителят е изправен пред забавяне на потребителските разходи - особено на пазара на смартфони - и се нуждае от най-новата си технология, за да привлече купувачите. Освен това през следващите месеци той планира по-амбициозно от обичайното представяне на продукти, като до първата половина на 2023 г. се очаква да се появят нови Mac, iPad, AirPods и дори очила за смесена реалност.

На презентацията на 7 септември Apple планира да обяви четири нови модела iPhone 14 и три нови версии на Apple Watch. Новата линия iPhone ще продължи да бъде разделена на две стандартни версии и два Pro модела. За първи път обаче Apple ще предложи голяма, 6,7-инчова версия на стандартния iPhone и няма да предлага минимодел по начина, по който го направи с iPhone 12 и iPhone 13.

Четете повече по темата в investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК