Мъск съобщи при какви условия ще поднови сделката за придобиване на Twitter

Американският бизнесмен каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии

06.08.2022 | 15:34 Редактор: Теодора Патронова
Мъск съобщи при какви условия ще поднови сделката за придобиване на Twitter

Американският бизнесмен Илън Мъск заяви, че може да поднови сделката за придобиване на Twitter, ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на акаунтите в социалната мрежа, предадоха световните медии.

"Ако Twitter просто говори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия", написа той в Twitter в събота.

Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии. През април ръководителите на Twitter съобщиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за $44 милиарди. През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти и тези, използвани за масово изпращане на рекламни съобщения, съставляват по-малко от 5% от общия им брой в Twitter, пише БГНЕС.

В началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че предприемачът отказва да купи социалната мрежа, тъй като компанията не е изпълнила редица задължения, които са предвидени в споразумението, включително не предоставя пълна информация за дела на фалшивите акаунти и акаунти, използвани за масова поща. На 12 юли Twitter заведе дело, ответници по случая са предприемачът и неговата компания X Holdings. Съд в Делауеър насрочи изслушване през октомври за отказ на предприемач да завърши сделка за закупуване на Twitter. На 29 юли Илон Мъск подаде насрещен иск срещу компанията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК