Българин изобрети първия най-лек и сгъваем велосипед в света

Той тежи едва 9,9 кг. и е изработен от титаний

03.08.2022 | 22:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Българин изобрети първия най-лек и сгъваем велосипед в света

Велосипедът като най-евтин и достъпен вариант за личен градски транспорт е отдавна известен факт със своите плюсове и минуси. Има държави в Европа, а и по света, в които масовото използване на велосипеди ежедневно, не само за удоволствие, е също факт. И в духа на съвременните тенденции към електрификацията на мобилността като цяло, секторът на велосипедите също непрекъснато се развива.

В този бранш има един българин, който е сред авторитетите и се казва Валентин Водев. Последният продукт на неговата компания Vello, основана във Виена през 2013 г. със съпругата му Валери Волф, е Vello Bike+ Titanium Folding E-Bike и бе представен на изложението London Cycle Show, информира insideevs.

Със своите едва 9,9 кг. изработеният от титаний Vello Bike+ Titanium може да се смята за най-лекият в света. Освен това моделът Vello Titanium е сгъваем, подобно на другите велосипеди Vello, а производителят твърди, че цялата процедура за сгъването отнема само осем секунди. Което дава и друго предимство, че лесно може да се вземе на ръце и да се прибере в дома.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК