Какво представлява Cloud VPS и какви са предимствата му?

28.07.2022 | 10:34 Редактор: Ваня Кузманова
Какво представлява Cloud VPS и какви са предимствата му?

Обикновено, когато един сайт започне да набира сериозна скорост в своето развитие и в даден момент увеличи значително дневния си трафик от посещения, както и броя на уникалните посетители, собственикът му започва да обмисля решението за определени подобрения и ъпгрейиди. В случай, че до този момент страницата е използвала споделена хостинг услуга, добро решение е да се премине към друга алтернатива. 

Причината е, че споделеният хостинг е ориентиран към стартиращи сайтове, както и такива с по-малка база данни, респективно и с по-малко посещения. Следващата стъпка – след тяхното развитие – е преминаване към някоя от двете популярни възможности за по-напреднали платформи. Става дума за виртуалния частен сървър, тоест VPS, или облачен сървър. 

Често обаче изборът е труден и потребителите се затрудняват да преценят коя от двете алтернативи е по-подходяща за тях. Вече обаче съвсем не е необходимо да изпадате в такава дилема. Можете да изберете и двете в лицето на иновативната Cloud VPS услуга. Тя е комбинация между частния виртуален и облачния сървър. 

Останете с нас, за да разберете повече за нея, както и за основните ѝ предимства. 

Какво е VPS?

Тъй като Cloud VPS е комбинация от VPS и облачен сървър, редно е да споменем по нещичко и за двете. Да започнем с VPS. Това е виртуален частен сървър. Той използва принципите на виртуализация с цел поделяне на един-единствен физически сървър. Идеята е да се получат няколко виртуални сървъра. Всеки от тях става ваш собствен сървър, тъй като е частен. С други думи вие по никакъв начин не споделяте неговите ресурси с други потребители,  макар такива да използват други виртуални сървъри на същия общ физически. 

Какво е облачен сървър?

Cloud услугите осъществяват дейност на различни уеб сървъри. Всички те обаче са взаимосвързани. Основното му предимство е, че позволява гъвкаво мащабиране. С други думи, вие плащате само за това, за което ползвате от облачния сървър. Така, ако в даден момент видите, че сайтът ви се увеличава и е надраснал настоящия си план, можете да го ъпгрейднете по всяко време. Същото важи и с намаляване на капацитета на ресурсите, от които имате нужда за поддръжка на вашата страница. 

Накратко за VPS облачен сървър

Най-общо казано VPS облачната сървър услуга е комбинация между описаните по-горе две услуги. Това е и интересното, но и полезното в подобен тип сървър. На практика, той включва в себе си основните предимства на Cloud и на VPS. VPS облачният сървър е и виртуален, и облачен, като той ви дава пълен контрол върху ресурсите, които ще използвате. 

Кои са основните плюсове на VPS облачния сървър?

VPS Cloud сървъра съумява да събере предимствата на двата типа услуга, тъй като самостоятелно никой от тях не успява напълно да покрие нуждите на определен тип клиенти. Ето за какви точно плюсове на този вид хибридна услуга говорим:
●    Предоставя висока степен на сигурност и защита, тъй като е изолиран на индивидуален частен сървър. 

●    Предполага много добра скорост на зареждане и представяне на сайта, включително и при голяма посещаемост. 

●    Висока степен на адаптивност, която позволява да се вземат навременни и гъвкави решения според нуждите на всеки индивидуален клиент. 

●    Облачният елемент на този сървър допринася за възможността сайтът автоматично да се поправя и поддържа дори при възникване на технически проблем. 

●    Може да бъде изцяло управляван от екипа на компанията, което позволява на собственика на сайта да се занимава с други, по-важни за бизнеса му задачи. 

VPS Cloud услугата е отличен вариант както за по-големи сайтове и тези, които бързо са се развили след техния дебют на споделен сървър, така и за собствениците, залагащи на максимално гъвкава, надеждна и качествена услуга. Ако вие сте сред тях, вижте повече детайли за наличните модерни Cloud услуги от Абиликс Софт, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор за своята страница. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК