Създателите на съдържание във Facebook ще печелят пари от видеа, борят се с ТikTok

Те ще получават 20% дял от приходите, генерирани от реклами в стрийминга на видеа

26.07.2022 | 15:15 Редактор: Ваня Кузманова
Създателите на съдържание във Facebook ще печелят пари от видеа, борят се с ТikTok

Facebook на Meta Platforms ще позволи на създателите на съдържание да печелят пари от видеа с лицензирана музика от понеделник, докато компанията увеличава усилията си да се бори с конкурента TikTok, пише Wall Street Journal.

Създателите във Facebook ще получават 20% дял от приходите, генерирани от реклами в стрийминга на видеа, които са по-дълги от 60 секунди и използват песен от лицензирания музикален каталог в платформата, сочи текст в блога на компанията. Meta и носителите на права върху песните ще получават отделни дялове.

Функцията за споделяне на приходи от музика ще бъде пусната в понеделник за създатели, които вече са одобрени за участие в инструментите за монетизиране в платформата. Продуктът за кратки видеа Reels на Facebook няма да отговаря на условията за монетизация на този етап, каза компанията.

"Предвид това, че видеото съставлява половината от времето, прекарано във Facebook, споделянето на приходи от музика помага на създателите да имат достъп до повече популярна музика, задълбочавайки връзката с феновете им и музикалната индустрия", коментира компанията в блога си.

Meta налива ресурси в икономиката на създателите на съдържание в опит да привлече хора, които могат да насочат трафик към нейната платформа. Всичко това е част от по-мащабната промяна и насочване към метавселената и кратките видеа за по-добро конкуриране с TikTok. 

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК