Mercedes представи своя нов флагмански електрически кросоувър

Ще се конкурира с Tesla Model X

19.04.2022 | 23:25 Редактор: Здравко Черкезов
Mercedes представи своя нов флагмански електрически кросоувър

Mercedes-Benz представи нов флагмански електрически кросоувър, наречен EQS SUV с триредов интериор. Моделът, който ще се произвежда масово в САЩ, ще се конкурира с Tesla Model X.

Новият кросоувър Mercedes EQS SUV е базиран на седана EQS, който дебютира през април миналата година. В основната модификация, под обозначението "450+", кросоувърът е оборудван с единичен електродвигател на задната ос, развиващ 359 к.с. и 568 Нм въртящ момент. "По-старата" версия на 580 4Matic има двигател на всяка от осите, които общо са в състояние да развият до 544 к.с. и 858 нютон метра.

Батериите позволяват на електрическия кросоувър да измине до 600 километра с едно зареждане. При използване на специална бърза система ще отнеме само около половин час, за да попълните запасите от батерии от 10 до 80%. От стандартен домашен контакт, колата ще се презареди за приблизително 11,5 часа.

Цените на новия SUV Mercedes-Benz EQS все още не са обявени, отбелязва money.bg. Предполага се, че кросоувърът ще бъде близо до цената на седана EQS, чиито цени започват от $102 хиляди. За сравнение, Tesla Model X в САЩ струва най-малко 115 хиляди долара.

Снимка: Mercedes-Benz

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК