Конкурсът Digitalk&A1 Awards награди иновативни технологични проекти

Журито на конкурса отличи три проекта в три различни категории

18.03.2022 | 12:05 Редактор: Здравко Черкезов

През миналата седмица се проведе първото издание на конкурса Digitalk&A1 Awards, организиран от технологичната медия Digitalk и A1 България. Конкурсът цели да даде поле за изява на иноватори с бизнес и технологична визия, предприемачество и потенциал за дигитална трансформация.

Церемонията за награждаване беше официално открита от министъра на електронното управление Божидар Божанов, Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в А1 България и главния редактор на Digitalk.bg Деница Дженева. Победителите в конкурса получиха крипто награди NFT и безплатен тест за пробив на сигурността от А1.

Победители в конкурса са три проекта в три различни категории

Журито на конкурса отличи три проекта в три различни категории – дигиталния медицински асистент Holoma в категория "Въздействие и перспективи за развитие", който получи и най-висока цялостна оценка от журито, платежния метод на Paysera в категория "Иновативност и креативност" и изцяло дигиталния работен процес за лечение на дентална клиника "Д-р Парушева" в категория "Стратегия и визия".

Божидар Божанов връчи наградата на отличения за най-добър резултат в категория "Иновативност и креативност" проект на Paysera - нов платежен метод, базиран на отвореното банкиране, който оптимизира процесите при онлайн търговията.

Петко Петков, директор "Дигитална идентичност" за Югоизточна Европа, PwC, и член на журито на конкурса, връчи наградата в категория "Стратегия и визия". Победител в категорията е проект, въведен от дентална клиника "Д-р Парушева", за дентални услуги в същия ден чрез 3D принтиране и изцяло дигитален работен процес.

С най-добър резултат в категория "Въздействие и перспективи за развитие" се отличи проектът Holoma, който се оказа и с най-висок общ резултат. Проектът е разработен с цел развитие на персонализираната костна хирургия. Наградата в тази категория връчи Михаил Семерджиев, старши мениджър "ICT услуги" в А1 България и член на журито на Digitalk&A1 Awards.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК