TikTok тества начини за ограничаване на съдържанието по възраст

Така ще попречи на видеата за възрастни да достигат до тийнейджърите

10.02.2022 | 13:05 Редактор: Ваня Кузманова
TikTok тества начини за ограничаване на съдържанието по възраст

Kитайската услуга за кратки видеа TikTok тества начини за оценяване и ограничаване на съдържанието по възраст, за да попречи на видеата за възрастни да достигат до тийнейджърите в приложението, предава Ройтерс.

TikTok, която набра популярност сред тийнейджърите през последните години, заяви, че провежда малък тест за това как съдържанието, оценено за възрастни, може да бъде ограничено от акаунти, принадлежащи на по-млади потребители, или от самия потребител, или от неговите родители и настойници.

Компанията, собственост на китайския технологичен гигант ByteDance, заяви, че се насочва към стандартите за оценка на съдържанието, които вече се ползват за филми и игри. Фирмата твърди, че ще тества начин, по който създателите на съдържание в приложението да уточняват дали искат то да се гледа само от по-възрастна аудитория.

Социалните мрежи са остро критикувани заради подхода им към сигурността и психичното здраве на младите потребители. Meta Platforms, компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp, беше критикувана от американските власти заради плана си да пусне версия на Instagram за деца.

Повече по темата четете в  Investor.bg 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК