Големи промени в списъка с най-изтегляните приложения в САЩ - ето кои са първенците

Disney съобщи за по-слаб ръст на абонатите на своята стрийминг услуга

31.12.2021 | 11:00 Редактор: Жаклина Иванова
Големи промени в списъка с най-изтегляните приложения в САЩ - ето кои са първенците

В тазгодишния списък на най-изтегляните приложения в САЩ има няколко промени. Особено разочаровани са стрийминг услугите - нито Netflix, нито Disney+ попаднаха в списъка на десетте най-изтегляни приложения за 2021 г.

През ноември Disney съобщи за по-слаб ръст на абонатите на своята стрийминг услуга. The Information съобщи, че по-специално растежът в САЩ се е забавил и че услугата се нуждае от ново съдържание.

Apptopia състави своя списък с най-изтегляните приложения за 2021 г., като събира данни от магазините за мобилни приложения, за да проучи в кои области има най-голям растеж и кои брандове са събрали най-голям брой изтегляния.

Анализирайки информацията от Google Play и App Store за iOS, компанията определи 10-те най-използвани мобилни приложения в САЩ и света. TikTok, собственост на ByteDance, е на първо място и в двете класации.

Според глобалната класация на Apptopia през 2021 г. TikTok има 656 милиона изтегляния. Следват го Instagram (545 млн.), Facebook (416 млн.), WhatsApp (395 млн.), Telegram (329 млн.), Snapchat (327 млн.), Zoom (300 млн.), Messenger (268 млн.), CapCut (255 млн.) и Spotify (203 млн.).

Отбелязва се, че ByteDance е и компанията майка на CapCut, безплатно приложение за редактиране на видео, което позволява на потребителите да създават и редактират клипове - които след това могат да бъдат експортирани в TikTok.

В САЩ 94-те милиона изтегляния на TikTok изпреварват 64-те милиона изтегляния на Instagram. Но в останалата част от топ 10 в страната влизат Snapchat (56 млн.), Cash App (56 млн.), Zoom (52 млн.), Messenger (51 млн.), Facebook (47,3 млн.), WhatsApp (47,2 млн.), YouTube (47 млн.) и HBO Max (45 млн.).

Четете повече по темата в investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК