Мъск с критики към "свръхданъчното облагане": Продадох достатъчно акции

Акциите на Tesla загубиха около 1/4 от стойността си

22.12.2021 | 17:10 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск с критики към

Главният изпълнителен директор на американския пионер на пазара на електромобили Tesla Илън Мъск заяви, че е продал "достатъчно акции", за да изпълни плана си да продаде 10% от книжата си от най-високо оценяваната автомобилна компания в света.

Милиардерът, който този месец премести централата на компанията от Калифорния в Тексас след личното си преместване през миналата година, също така разкритикува Калифорния заради "свръхданъчното облагане".

Акциите на Tesla, които се колебаеха близо до рекордно високи стойности, загубиха около една четвърт от стойността си, след като на 6 ноември Мъск заяви, че ще продаде 10% от своя дял, ако потребителите на Twitter гласуват за това.

Във вторник Мъск продаде още 583 611 акции, с което общият брой ценни книжа, които е продал, достигна 13,5 милиона - около 80% от това, което бе планирал да продаде.

"Продадох достатъчно акции, за да стигна до около 10% плюс нещата, свързани с упражняването на опциите, и се опитах да бъда изключително буквален в този смисъл", каза той в интервю за сатиричния уебсайт Babylon Bee, цитирано от Ройтерс.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК