Българско-британска комания обучава професионалисти чрез виртуална реалност

Създава се усещането за реално присъствие, обясни Димитър Янков

28.11.2021 | 22:44 Редактор: Здравко Черкезов
Българско-британска комания обучава професионалисти чрез виртуална реалност

Българско-британската MetaSim е компания за обучение от ново поколение. Ние създаваме обучения под формата на симулации във виртуална реалност, където хора от различни професии могат да развиват своите умения и да ускоряват темпа на придобиване на практически опит. Това каза Димитър Янков, съосновател на MetaSim, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.  

"Виртуалната реалност е компютърна симулация с елемент на 3D интерактивност. Човек има усещането за много реално присъствие, което вижда през специални VR очила".

От думите на госта стана ясно, че самото обучение е под формата на много детайлна симулация в специално създаден виртуален свят, където клиентът взаимодейства с реалистичен човешки аватар. В края на симулацията системата дава на потребителя обратна връзка и прави базов анализ на резултата. След това клиентът може да започне симулацията отново.

Идеята за създаването на MetaSim идва на базата на личния опит на основателите за това колко трудно е да се изградят солиден набор от меки умения, които са определящи за кариерата на един човек. Под меки умения се има предвид говорене пред публика, даване на обратна връзка и разрешаване на конфликтни ситуации. 

Защо има симулации за пилоти, но не за консултанти, разказа Димитър Янков. 

Четете повече по темата в BloombergTV.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК