Ваучер за 20 лв. дава А1 при връщане на старо устройство до края на ноември

От началото на годината А1 е рециклирала 127 438 устройства

02.11.2021 | 10:40 Редактор: Елеонора Танева
Ваучер за 20 лв. дава А1 при връщане на старо устройство до края на ноември
  • С инициативата телекомът подкрепя намаляването и рециклирането на електронните отпадъци
  • А1 е рециклирала 127 438 устройства и смарт карти в собствения си рециклиращ център за първите девет месеца от годината

А1 стартира нова еко инициатива, която има за цел да намали обема на електронните отпадъци. Компанията предлага възможност на всеки потребител да върне стар телефон или таблет в магазин на А1, които ще бъдат рециклирани. За да стимулира потребителите, А1 ще предоставя ваучер на стойност 20 лева, който може да се използва за закупуването на ново устройство от магазина или сайта на компанията.

Състоянието на връщаното мобилно устройство няма значение и няма нужда то да работи. Компанията приема както смартфони, така и обикновени мобилни телефони и таблети. Ваучерът е валиден за 30 дни, през които потребителят може да го ползва за нов мобилен телефон, смартфон, таблет, телевизор или лаптоп от А1. Плащането за новото устройство трябва да бъде в брой и с тарифен план от А1 или в брой без тарифен план за членове на А1 клуб. За една покупка като част от инициативата могат да се използва само по един ваучер.

Въпреки че основната дейност на А1 не е свързана с производството на мобилни устройства или друга техника, компанията е активно ангажирана в намаляването и рециклирането на електронните отпадъци. Новата инициатива цели да даде възможност на всеки желаещ да върне своето устройство, а А1 да организира предаването им на специализирана компания за рециклиране, която може да използва между 70-80% от техните материали за различни цели.

Освен приемането на стари мобилни устройства, А1 България има най-големият и добре развит рециклиращ център сред всички седем страни, част от А1 Group. Рециклиращият център се намира в София и приема Set-Top-Boxes (STBs), смарт карти, смартфони и друго телекомуникационно оборудване, което се ползва като част от услугите на телекома. За първите девет месеца от годината А1 е рециклирала 127 438 устройства и смарт карти, а плановете на компанията са техният брой да достигне над 162 000 до края на 2021 година.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК