Космосът зове: Компанията на Брансън продава билети за полети - $450 000 за място

Космическият туризъм може да генерира близо $4 млрд. годишни приходи до 2030 г.

07.08.2021 | 10:28 Редактор: Жаклина Иванова
Космосът зове: Компанията на Брансън продава билети за полети - $450 000 за място

Космическата компания Virgin Galactic заяви, че ще започне продажба на билети за космически пътувания на начална цена от 450 хил. долара за място. Това се случва само седмици след като милиардерът основател Ричард Брансън проведе първото подобно пътуване до "ръба на Космоса" с екипаж, предава Ройтерс.

Брансън достигна над 50 мили (80 км) над пустинята на Ню Мексико, докато беше на борда на ракетата на Virgin Galactic. Полетът беше осъществен на 11 юли и се превърна в символичен крайъгълен камък за начинанието, което Брансън започна преди 17 години.

През юни Virgin Galactic получи разрешение от американския регулатор на авиационната безопасност да осъществи полета. Сега компанията твърди, че ще има три предложения – единично място, пакет от няколко места, както и възможност за резервиране на целия полет.

Първоначално продажбите ще са отворени за списъка със заявили рано желание за участие, посочва Virgin Galactic.

По данни на UBS космическият туризъм може да генерира близо 4 млрд. долара годишни приходи до 2030 г. Това прави индустрията особено апетитна за едни от най-богатите хора в света, които са известни и с предприемаческите си начинания. В "космическата битка" се впуснаха Ричард Брансън, основателят на Tesla Илън Мъск и основателят на Amazon.com Джеф Безос, пише investor.bg.

Малко след като Брансън осъществи първия туристически полет в Космоса, Безос последва стъпките му със своята компания Blue Origin. Илън Мъск все още не е летял на борда на SpaceX, но също има големи амбиции в тази сфера.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК