Snap надмина всички очаквания, приходите скочиха със 66%

Акциите на компанията поскъпнаха с около 5% в разширената сесия

24.04.2021 | 22:10 Редактор: Здравко Черкезов
Snap надмина всички очаквания, приходите скочиха със 66%

Snap Inc. отчете тримесечни приходи и ежедневно активни потребители, които надхвърлиха прогнозите на анализаторите, подсилен от засилващи се дигитални рекламни кампании и потребители, които се обръщат към приложението Snapchat на компанията, за да поддържат социални връзка и да се забавляват по време на пандемията. Акциите поскъпнаха с около 5% в разширената сесия, предава Bloomberg.

Приходите са скочили с 66% до 770 милиона долара за периода, приключил на 31 март, стана ясно от изявление на базираната в Санта Моника, Калифорния, компания за социални медии. Средната прогноза на анализаторите беше за 744 милиона долара.

Snapchat, мобилното приложение за изпращане на изчезващи снимки и видеоклипове, отчита 280 млн. дневно активни потребители през тримесечието, което е 22% ръст спрямо година по-рано и над прогнозата на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, за 275,4 млн.

Резултатите вероятно ще подкрепят твърденията на Snapchat, че инвестициите му в добавена реалност, нови инструменти за рекламодатели, подкрепа на висококачествените създатели и за набиране на потребители извън Северна Америка ще доведат до ръст на приходите от над 50% в продължение на няколко години.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК