Атомна яхта ще предлага еко пътешествия с учени на борда

Приключението ще струва $3 млн.

10.04.2021 | 18:11 Редактор: Никола Симеонов
Атомна яхта ще предлага еко пътешествия с учени на борда

Ядрено задвижван кораб, пълен с учени, активисти и милиардери, плаващ по света и изследващ състоянието на океаните. Това е мечтата на предприемача Аарон Оливера, който вярва, че новият кораб ще помогне за повишаване на екологичната осъзнатост, пише Bloomberg.

Корабът, наречен Earth 300, е проектиран от специалиста по суперяхти Иван Салас Джеферсън. Почти 300 метра дълъг и 60 метра висок, той ще може да побере на борда си 425 пасажери.

Повечето от тях ще бъдат екипаж, учени и студенти, пътуващи безплатно. Няколко заможни туристи, настанени в луксозни каюти, ще платят по 3 милиона долара за 10-дневно пътуване, което ще помогне да направи амбициозното начинание печелившо.

На официална вечеря в Сингапур, ананонсираща проекта, Оливера говореше бързо и ентусиазирано за мечтата си, назовавайки имена на предприемачи и политици и отправяйки емоционални изказвания за спасяване на околната среда, вдъхновяване на младежта и развитието на науката.

Неговата цел е Earth 300 да бъде глобална архитектурна икона, която насърчава хората да мислят по-сериозно за климата. Модернистичният дизайн, изчистените линии, конзолната наблюдателна площадка и 13-етажната стъклена "научна сфера“ са предназначени да предизвикат страхопочитание.

Четете още по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК