fallback

A1 вече има постоянни 5G честоти

Флагманите на Samsung вече работят в 5G мрежата на А1

09.04.2021 | 10:08 Автор: Тодор Петров

Истинското 5G

А1 България спечели първо място на провелия се днес търг, организиран от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за разпределение на радиочестотния спектър 3,6GHz в България. А1 взе честотната лента 3600-3700 MHz, която ще използва за развитието на своята 5G мрежа за период от 20 години и ще плати общо 12,7 млн. лева на държавата, в което се включват 4,7 млн. лева еднократна такса и 8 млн. лева за годишни такси.

Към момента телекомът е единственият, който предлага 5G мрежа в страната, която използва 5G честоти в същата честотна лента и 5G оборудване на европейски доставчик. По този начин мрежата от пето поколение на А1 предлага истинско 5G преживяване със скорости, достигащи над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение. След придобиването на честотите за постоянно компанията ще може да продължи да развива своята 5G мрежа и да предложи мобилни услуги от пето поколение на индивидуалните и бизнес клиентите.

Предимствата на високия клас

Четири нови устройства от най-високия клас на Samsung вече могат да се свързват с 5G мрежата на А1. Флагманите от серията S21, както и миналогодишната звезда S20 Ultra, получиха нов ъпдейт на софтуера от корейския производител, който им позволява да използват 5G мрежата на А1.

Интеграцията на тези устройства бе очаквана с нетърпение от любителите на бранда Samsung. С това моделите на компанията, които работят в 5G мрежата на А1, стават общо осем, като има предложения както във високия, така и в средния и бюджетния ценови класове.

Серията S21 включва три модела: по-компактния Samsung Galaxy S21, както и топ флагманите Samsung Galaxy S21+ и Samsung Galaxy S21 Ultra.

fallback
Още от Техно
fallback