Дългоочаквано: iPhone 12 вече поддържа 5G мрежата на А1

А1 е генерален спонсор на Световната купа по ски в Банско

17.02.2021 | 15:24 Редактор: Радостина Димитрова

iPhone 12 вече може да използва 5G мрежата на А1

Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G мрежата на А1 за серията iPhone 12. Тя беше пусната от Apple вчера вечерта и собствениците на iPhone 12 у нас вече могат да тестват 5G мрежата на А1. Мрежата от пето поколение на А1 е единствената в страната, която работи на 5G честоти и с оборудване, което ѝ позволява да предложи истинско 5G преживяване със скорости от над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение.
 
5G мрежата на А1 в момента покрива големи части от София, Пловдив, Русе, Варна и 90% от населението на Бургас на открито. Плановете на компанията са да направи 5G по-масова и достъпна през 2021 година, като покритието ѝ ще обхване всички населени места с над 10 000 жители и основните курорти в страната. Всеки клиент на мобилна услуга с абонамент от А1 със съвместимо устройство може да тества 5G, като изпрати безплатен SMS на номер 1555.

А1 в подкрепа на зимните спортове

А1 е генерален спонсор на две големи събития в зимните спортове тази година. Банско приема Световната купа по ски на 27 и 28 февруари, а от 1 до 10 март ще се проведе Първенството на планетата за младежи до 21 години. Като дългогодишен партньор на Българската федерация по ски, телекомът подкрепя зимните спортове у нас, както и българските атлети. 

Сега, последвалите А1 в социалната мрежа Facebook могат да се радват и на подаръци, свързани с предстоящия турнир. Звездата на българските ски Алберт Попов ще задава въпроси на страницата, а отговорилите правилно играят за комплект спортни сувенири директно от Банско – биб, бъф и шапка, плюс автограф на спортиста. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК