fallback

Очакват се 400 млн. онлайн прегледи при лекари през 2021 г.

Това е поредната промяна в комуникациите заради Ковид-19

11.02.2021 | 21:17 Автор: Никола Симеонов

През 2021 г. ще има повече от 400 милиона видео посещения при лекари по целия свят. Процентът на виртуалните прегледи ще нарасне до 5% в световен мащаб през тази година, в сравнение с около 1% през 2019 г. Това прогнозира "Делойт" в най-новия си доклад "Глобални прогнози в областта на технологиите, медиите и телекомуникациите (TMT)“.

В него се посочва как световните тенденции в TMT могат да повлияят на бизнеса и потребителите по целия свят. Дори едноцифреният ръст е значителен. Само през 2019 г. в 36-те страни от ОИСР са извършени 8,5 милиарда посещения на лекар на обща стойност около 500 милиарда щатски долара, отчитат в международната консултантска компания, пише Investor.bg.

Един от ефектите на Ковид-19 е началото на световна тенденция към телемедицината, включително видео посещения на лекар. Глобалната пандемия не само наложи премахването на регулаторните бариери пред подобни посещения в някои страни, но и помогна на потребителите да разберат по-добре и да се възползват от приложенията за видео разговори.

От "Делойт" припомнят, че в началото имаше известна предпазливост, но впоследствие все повече потребители (и лекари) са готови да преминат към виртуални срещи, включително видео посещения.

В доклада се посочва, че промените в областта на TMT се дължат на икономическото и обществено въздействие на глобалната пандемия, което води до засилване на интереса към видео, виртуални и облачни технологии, както и към медийни сегменти като спорта.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback