Очакват се 400 млн. онлайн прегледи при лекари през 2021 г.

Това е поредната промяна в комуникациите заради Ковид-19

11.02.2021 | 21:17 Редактор: Никола Симеонов
Очакват се 400 млн. онлайн прегледи при лекари през 2021 г.

През 2021 г. ще има повече от 400 милиона видео посещения при лекари по целия свят. Процентът на виртуалните прегледи ще нарасне до 5% в световен мащаб през тази година, в сравнение с около 1% през 2019 г. Това прогнозира "Делойт" в най-новия си доклад "Глобални прогнози в областта на технологиите, медиите и телекомуникациите (TMT)“.

В него се посочва как световните тенденции в TMT могат да повлияят на бизнеса и потребителите по целия свят. Дори едноцифреният ръст е значителен. Само през 2019 г. в 36-те страни от ОИСР са извършени 8,5 милиарда посещения на лекар на обща стойност около 500 милиарда щатски долара, отчитат в международната консултантска компания, пише Investor.bg.

Един от ефектите на Ковид-19 е началото на световна тенденция към телемедицината, включително видео посещения на лекар. Глобалната пандемия не само наложи премахването на регулаторните бариери пред подобни посещения в някои страни, но и помогна на потребителите да разберат по-добре и да се възползват от приложенията за видео разговори.

От "Делойт" припомнят, че в началото имаше известна предпазливост, но впоследствие все повече потребители (и лекари) са готови да преминат към виртуални срещи, включително видео посещения.

В доклада се посочва, че промените в областта на TMT се дължат на икономическото и обществено въздействие на глобалната пандемия, което води до засилване на интереса към видео, виртуални и облачни технологии, както и към медийни сегменти като спорта.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК