Google преустановява политическите реклами от 14 януари

Действието е предприето "след безпрецедентните събития от изминалата седмица“

13.01.2021 | 23:44 Редактор: Юлия Христова
Google преустановява политическите реклами от 14 януари

Google ще преустанови политическите реклами на всички свои платформи от 14 януари, след насилието през миналата седмица в Капитолия, според имейл до рекламодатели, видян от "Ройтерс". В имейла се казва, че действието е предприето "след безпрецедентните събития от изминалата седмица и преди предстоящата президентска инаугурация“.

Според него Google планира да запази тази политика поне до 21 януари, деня след встъпването в длъжност на Байдън, предаде Фокус.

Компанията отмени временната си забрана за реклами, свързани с изборите, която влезе в сила след затварянето на избирателните секции на президентските избори в САЩ и имаха за цел да ограничат дезинформацията и други злоупотреби на платформите му до 10 декември. От там заявиха, че сега разширяват ограничената версия на политиката си за "чувствителни събития“, която е била в сила, след като протестиращите щурмуваха Капитолия на 6 януари.

В изявление Google заяви, че "временно преустанови всички политически реклами в допълнение към всякакви реклами, отнасящи се до импийчмънт, инаугурация или протести в Капитолия на САЩ“.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК