Mercedes налага нови трендове: Сензорен екран по цялото табло

Новата система ще се предлага в модела EQS

09.01.2021 | 21:03 Редактор: Ивет Арабова
Mercedes налага нови трендове: Сензорен екран по цялото табло

Автомобилните производители от години предлагат все по-големи сензорни екрани в таблата на автомобила. Например камионите Ram идват с 12-инчови екрани, измерени по диагонал, докато новият електрически SUV на Ford Mustang Mach-E има екран, чиято дължина по диагонал е впечатляващите 15,5-инча. Mercedes обаче издигна тенденцията на съвсем ново ниво, пише CNN Business.

Новият MBUX Hyperscreen на компанията покрива почти цялото табло пред водача и пътника. Той дори не може да бъде измерен по диагонал, защото не е правоъгълник, а извит. MBUX, което означава Mercedes-Benz User Experience, е името на Mercedes за сензорния софтуер в автомобилите му.

Цялото това стъкло всъщност не е един интерактивен екран. Има три отделни екрана зад голямо тъмно стъкло, придаващи вид на един огромен екран. Един от екраните играе ролята на контролно табло пред водача, единият е в обичайното централно място в обсега на пътника и водача, а има още един пред пътническата седалка.

Екранът пред седалката на пътника ще позволи на този пътник да избере собствените си функции за забавление и в страни, където това е законно, да гледа видеоклипове с Bluetooth слушалки. Когато никой не е на предната пътническа седалка, този екран ще показва декоративни дизайни, информира Bloombergtv.bg.

Новата екранна система ще се предлага в Mercedes EQS, голям електрически луксозен седан, който се очаква да бъде представен по-късно тази година.

Софтуерът на автомобила ще предлага различни дестинации въз основа на времето на деня и други променливи.

Снимка: Bloomberg/Andreas Gebert

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК