Продават на търг уникален модел на Bugatti, oткрит в работилница

Прогнозната му цена е между 6,7 и 9,5 млн. долара

10.01.2021 | 08:33 Редактор: Ивет Арабова
Продават на търг уникален модел на Bugatti, oткрит в работилница

Рядък Bugatti Type 57S от 1937 г., открит в британска работилница, трябва да бъде продаден на търг следващия месец, като прогнозната цена е между 6,7 – 9,5 милиона долара, съобщи Си Ен Ен.

“Изключителното” Bugatti е в “изключително рядко добро състояние” и се продава от Bonhams, след като е намерено в работилницата на покойния си собственик, инженер и ентусиаст Бил Търнбул, в Стафордшир, съобщиха от аукционната къща.

Tърнбул, произхождащ от Нова Зеландия, закупил автомобила от предишния му собственик през 1969 г. и след това се заел да го възстановява. През петте десетилетия след това Bugatti-то почти било забравено. По време на смъртта на Търнбул през 2020 г. проектът за възстановяване е почти завършен.

Говорейки за неговото значение, директорът на Bonhams Шолто Гилбъртсън каза пред Cи Ен Ен, че по времето, когато те са били разработени за първи път, Bugatti Type 57S е "върховият модел … на времето“, предава БГНЕС.

"Когато излязоха, те бяха на практика най-бързата и ексклузивна кола, която можете да си купите“, каза той.

Той уточнява, че не е имало масово производство и повечето от все още "живите“ от този водел са големи колекции или музеи “Това може да е последното” скрито “предвоенно Bugatti “, добави той.

Снимка: Bloomberg/David Paul Morris

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК