Новият флагман на Samsung от серията Galaxy идва през април

Флагманът ще се свързва успешно с революционното устройство на компанията SmartWatch Galaxy Gear, заявиха от компанията

10.01.2014 | 10:19
Новият флагман на Samsung от серията Galaxy идва през април

Южнокорейският гигант Samsung Electronics Cо ще пусне на пазара новия си флагман Galaxy S5 през април, като устройството вероятно ще бъде оборудвано със сензор за разпознаваме на ириса на окото, пише Bloomberg.

Hidden Field"Смартфонът S5 ще се свързва успешно с революционното устройство на компанията SmartWatch Galaxy Gear", заяви Лий Юн-Хи, изпълнителен вицепрезидент на звеното на мобилен бизнес на компанията. "Обявяваме първия си флагмански модел в първата половина на всяка година около месец март и април, като продължаваме да се придържаме към този график", отбеляза още той.

Samsung, който продава един на всеки три смартфона в световен мащаб, ще добави нови функции към устройствата си, за да се противопостави успешно на Apple и все по-засилващата се заплаха от китайските производители, които примамват клиентите с бюджетни телефони на доста ниски цени. По думите на Лий най-голямата технологична компания в Азия ще пусне на пазара най-малко още едно друго удобно за носене устройство през тази година.

По-рано тази седмица Samsung оповести финансовия си резултат в периода октомври-декември, който остана под пазарните очаквания на фона доброто представяне на конкурентите от Apple. Базираната в Сеул компания е спечелила 8,3 трлн. вона (5,70 млрд. евро), което е почти с 20% по-малко, отколкото постигнатото тримесечие по-рано.

Наскоро гигантът изплати около 1 млрд. долара на своите служители по повод 10-годишнината от старта на стратегията "New Management". Главният изпълнителен директор на групата Лий Кун Хи изиска през 1993 г. от своите мениджъри да сменят всичко, с изключение на "жените и децата си", за да се превърне Samsung от регионален производител на телевизори в световен технологичен лидер. От тогава Samsung измести Sony от лидерското място при телевизорите, Nokia – при мобилните телефони и Apple при смартфоните.

Повече за Samsung може да видите в материала на Bloomberg!