fallback

Street View се доближава до потребителите

Нововъведението ще разшири обсега на компанията сред потребителите и ще увеличи възможностите на картографските ѝ услуги

10.12.2013 | 12:10

Потребителите на Google вече ще могат сами да създават свой собствен Street View – виртуалното 360-градусово изображение – и да го разпространяват чрез Google Maps, пише BBC.

Новото приложение дава възможност на потребителите да съединят няколко различни снимки, които всеки да може да разглежда в Google Maps, след като бъдат качени. Според Google това ще спомогне за достигането до повече потребители и ще увеличи възможностите на картографските услуги на платформата. 

Освен това Street View отваря възможности и пред потребителите. „Екологичните организации, например, ще могат да документират и показват местата, за чието опазване се борят. Фотографите ще имат възможността да представят различните аспекти на дадено място, било то според часа, метеорологичните условия или културните мероприятия“, посочиха от компанията. 

Street View може да бъде създаден със снимки, направени от телефон с операционна система Android, или от DSLR фотоапарат.

През последните няколко години дигиталното картографиране се превърна в ключов развиващ се сектор поради растящата популярност на устройства като смартфоните и таблетите. Google, която е основен играч в сектора, се стреми да засили присъствието си. Компанията купи израелското приложение за навигация Waze през юни тази година, като каза, че ще включи данните за трафика от Wayz в Google Maps.

Конкурентната Apple изкара свое собствено картографско приложение през 2012г. И докато и други GPS-базирани приложения, като FourSquare, Tinder и Here On Biz също предлагат подобни услуги, Google търси нови начини за събиране на снимков материал за своите Street Views.

Повече за модерните технологии и засилващото се влияние на стартъп компаниите вижте в материала на Bloomberg!

fallback
Още от Техно
fallback