3D принтерите ще улесняват учебния процес

Новите устройства добиват все по-голяма популярност и започват да навлизат в класните стаи

29.11.2013 | 12:37
3D принтерите ще улесняват учебния процес

Технологията, позната като 3D принтиране, става все по-евтина и достъпна, благодарение на което започва да навлиза и в училищата, съобщава Forbes.

Компанията Gadgets3D, която е базирана в Полша и Хонконг, представи новите си малки 3D принтери, създадени специално за работа в училище, за малкия бизнес и за индивидуални клиенти.

Като част от проекта всяко училище може да закупи такова устройство за 245 долара. От своя страна Gadgets3D планира да зарадва повече от 500 училища по света с безплатни принтери.

Благодарение на това съвсем скоро учениците ще могат да правят домашните си по много по-интересен начин. Освен това ще могат да свързват своите смартфони с 3D принтерите и да използват устройството от вкъщи. Управлението от разстояние е възможно чрез специално мобилно приложение, наречено RepRap 3D.

Целта на този проект не е само използването на смартфони за улеснение на учебния процес. Създателите на приложението се надяват, че то ще помогне на 3D принтерите да добият по-голяма популярност.

В САЩ Масачузетският институт по технологии и стартиращата компания NVbots също работят в посока навлизане на новите устройства в класните стаи. Във връзка с това NVbots e създала лесен начин за използване на облачни технологии и организира обучения за безопасно използване на принтерите. Според компанията е изключително важно младежите и учителите да използват 3D устройствата с лекота.

Специализираният софтуер на NVbots за 3D принтиране позволява задаване на серия от задачи, които се изпълняват в определена последователност. Създаването на нова 3D част става след премахването на вече създадената. Изпълнението на следващата задача обаче не изисква никаква човешка намеса.