М. Младенов: Подготовката на IT кадрите в България е задоволителна

Политическата ситуация не влияе пряко върху взимането на решение за инвестиция, коментира генералният директор на Comverse за България.

28.11.2013 | 19:19
М. Младенов: Подготовката на IT кадрите в България е задоволителна

Добрата локация на България я прави подходяща дестинация за развитие на телекомуникационната индустрия, коментира в ефира на Bulgaria On Air генералният директор на Comverse за България Мирослав Младенов.

„Телекомуникационният сектор е мултимилиардна индустрия. Ние като доставчик на  софтуерни решения и услуги  намираме добър пазар. Именно регионът, който обслужва и българският център на компанията – Европа,Близък изток и Африка, е този с най- голям дял за Comverse и винаги е един от първите за прилагане на нововъведанията“, обясни Младенов.

Той подчерта, че подготовката на IT кадрите в България е задоволителна, тъй като университетите дават ключовите познания за дейността. Специфичните умения после се надграждат в самата компания.

По думите на Младенов политическата ситуация не влияе върху вземането на решения за инвестиции в IT сектора. Според него влиянието е индиректно и е натрупано през последните години. Свързано е предимно с нивото на образование, на здравеопазване и начин на живот в страната.

Младенов подчерта още, че възнаграждението на един IT специалист у нас, съотнесено към стандарта на живот, не е по-ниско в сравнение с това в Германия, например. Нещо повече- данъчната политика в България е добра и затова е налице ефективно оползотворяване на разходите за човешки труд, допълни още Младенов.