Клиентите на Boeing са нащрек за новия 777X заради непрекъснатите проблемите с Dreamliner

Първият самолет от този модел ще бъде доставен в края на десетилетието.

26.11.2013 | 15:35
Клиентите на Boeing са нащрек за новия 777X заради непрекъснатите проблемите с Dreamliner

Boeing 777X успя да привлече интереса от страна на авиопревозвачите. По време на авиошоуто в Дубай през миналата седмица Boeing получи поръчки за 225 броя самолети от този модел от три авиокомпании.

Целта на Boeing е до края на десетилетието да бъде доставен първия 777X. Това не е изненадващо, защото поръчките за самолети се правят предварително с години, за да може авиокомпаниите и производителите да планират бъдещите разходи.

Boeing започна да привлича оферти от различни райони, където да започне производството на модела в алтернативни производствени обекти. Това ще осигури хиляди работни места в дългосрочен план.

Първоначално компанията предложи новия модел да се произвежда във Вашингтон, но след проблем със синдиката на механиците се е отказа и автоматично започна да търси други места.

Авиопроизводителят се надява да вземе окончателно решение за района в началото на следващата година. Властите от Алабама, Калифорния, Мисури, Тексас и Юта са сред онези, които са се опитали да съблазнят Boeing.

Някои от щатите вече притежават съоръжения за построяване на самолети, но други имат само зелени площи и ще е необходимо сериозно развитие, за да има перспектива.

Някои от клиентите на Boeing заявиха, че предпочитат да няма експерименти с това, защото има риск от неквалифицираната работна ръка и нова инфраструктура и може да се стигне до съшите проблеми, като на 787 Dreamliner.