BBC разкри нарушения в складовете на Amazon

Компанията не предоставя нормални условия на труд на своите служители

25.11.2013 | 13:16
BBC разкри нарушения в складовете на Amazon

Нивата на стрес, на които са подложени служителите в складовете на Amazon във Великобритания, могат да доведат до „психически и физически заболявания“, сочат данни от ново разследване на BBC.

Телевизията заснема тайно нощните смени, включващи около 17 км ходене и събиране на поръчките на всеки 33 секунди.

Разследването е дело на 23-годишния репортер под прикритие Адам Литлър, който е нает от агенцията Swansea за работа в складовете на Amazon.

За да заснеме случващото се по време на смените, журналистът използва скрита камера. Той е нает като носач, който да събира поръчките и да ги товари в специални колички. Както му е обяснено, всичко това трябва да се случва за определен брой секунди. При всяка допусната грешка специално устройство сигнализира мениджърите за случващото се.

По думите на Литлър на хората в складовете на Amazon им се налага да работят като роботи.

Професор Мармът, британски експерт по въпросите със стреса на работното място, твърди, че условията на труд в склада включват „всички лоши неща наведнъж“.

„Характеристиките на този тип работа сочат към повишен риск от психични и физически заболявания“, категоричен е той.

От своя страна Amazon обяви, че официалните проверки за безопасност не са разкрили никакви опасения за здравето на служителите. Оценката на независим експерт, назначен от компанията, показва, че работата в нея е сходна на тази в много други индустрии и не увеличава риска от психически или физически проблеми.