UV машината за дезинфекция на "България Еър" попадна в класация на TIME

Honeywell UV Cabin System II, позната още като Dimer GermFalcon, бе отличена в категорията "Транспорт“

16.12.2020 | 12:05 Редактор: Юлия Христова
UV машината за дезинфекция на

Специалната UV машина, която "България Еър" започна да използва като допълнение към процедурите си за дезинфекция преди полет, беше включена в класацията на световно утвърденото списание TIME за най-добрите изобретения през 2020-та година.

Ежегодно класацията отличава в различни категории 100-те продукта, софтуери и услуги, които решават непреодолими и навременни проблеми по иновативни начини. Проектите се номинират и избират от редакторите и кореспондентите на списанието по целия свят.

Машината Honeywell UV Cabin System II, още позната като Dimer GermFalcon, беше отличена в категорията "Транспорт“. От списанието посочват, че тя се е доказала като успешна в унищожаването на още два вируса от семейството на коронавируса – MERS и SARS.

Националният превозвач на България е единствената компания на нашия пазар, която използва иновативната технология. Сред авиокомпаниите, които са интегрирали дезинфекцията с UV лъчи, е и Qatar Airways.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и Ковид отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали. Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

Повече информация за всички мерки, които националният превозвач "България Еър" е въвел като превенция срещу Ковид, прочетете тук

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години