Филмовият бизнес на Sony ще пострада от съкращенията на разходите

Технологичният гигант планира да ореже харчове за 100 милиона долара.

19.11.2013 | 11:01
Филмовият бизнес на Sony ще пострада от съкращенията на разходите

Японският технологичен гигант Sony обяви, че планира съкращения на разходите в размер на 100 милиона долара. Те ще засегнат филмовото студио на компанията, както и нейния телевизионен и музикален бизнес.

Причината за намаляване на разходите е желанието на инвеститорите компанията да увеличи ренатабилността на развлекателния сектор.

Според един от ключовите инвеститори в компанията Даниъл Лоуб  филмовото студио, телевизионните дейности  и музикалната компания изостават от конкуренцията.

"Със сигурност ще има съкращения на работни места. Те заявиха това много ясно“, коментира Анди Фиксмър от Bloomberg Television. Той подчерта, че другият проблем пред Sony е силната конкуренция в лицето на Warner Bros.

“Тази битка е доста скъпа. Sony притежава Columbia Pictures, но също така и други по-малки студиа, като Screen Gems или Sony Pictures Classics. Те купуват филми от различните кино фестивали, след което ги пускат за масова продажба.

Именно този бизнес може да бъде подложен на по-големи съкращения. Докато телевизионното поделение, което се занимава с продукции като "Breaking Bad" и "Walking Dead", вероятно няма да пострада толкова сериозно,  тъй като създава много повече стойност. От друга страна, ако погледнем музикалната компания, която се занимава, както със звукозапис, така и с издаване на музика, там също се очакват доста съкращения, имайки предвид състоянието на този бизнес", коментира Фиксмър.