Sony ще таксува играта в мрежа на PS4

Японската компания планира да направи новата си конзола по-привлекателна чрез включване на повече социални мрежови функции.

11.11.2013 | 10:03
Sony ще таксува играта в мрежа на PS4

Sony Corp планира да начислява месечна такса от 9,99 щатски долара в САЩ и 6,99 евро в Европа за онлайн игра посредством своята конзола PlayStation 4 (PS4), която ще дебютира през този месец.

При предходната версия на платформата игрите в мрежа не се таксуваха, припомня бизнес вестникът Nikkei.

Според информацията Sony планира да начислява такса от 500 йени (около 5 долара) на месец за игра в мрежа в Япония, където новата конзола ще дебютира през февруари.

Вариантът с месечна такса от 9,99 долара в САЩ е бил гласуван от компанията още през юни, отбеляза пред Ройтерс говорител на Sony Computer Entertainment America.

В допълнение към опцията за заплащане на месечната такса компанията ще предлага на клиентите си и възможността за годишен абонамент от 49,99 долара, или по-малко от 5 долара на месец.

Sony планира да направи новата си конзола PS4 по-привлекателна чрез включване на повече социални мрежови функции, като например възможността за провеждане на разговор с другите играчи.

Другата най-популярна игрална конзола, разработвана от Microsoft Corp – Xbox One, също ще се появи по пазарите през този месец.

Повече новини от Sony може да видите в корпоративната емисия на Bloomberg!