fallback

Siemens няма да извършва преструктуриране на звената си

Под прицел бе поставено слабо слабо рентабилнoто подразделение "Инфраструктура и градове".

01.11.2013 | 19:24

Siemens засега няма планове да премахне своето звено "Инфраструктура и градове", заяви главният изпълнителен директор на германския конгломерат Джо Кезер.

"Аз вече дадох да се разбере много пъти, че промяната на структурата на звеното „Инфраструктура и градове“ не е приоритет за мен", заяви Кезер в официално изявление в четвъртък.

Германското издание Manager Magazin съобщи по-рано този месец, че Siemens планира да се откаже от звеното си и да се преориентира към други дейности.

Подразделението бе създадено през 2011 г. от предшественика на Кезер Петер Льошер. То обхваща предприятията, произвеждащи различни продукти – от системи за сигурност до високоскоростни влакове и електроразпределителни системи.

Въпреки че звеното генерира годишни приходи от 17,6 млрд. евро, дейността се оказа слабо рентабилна предвид значителните усилия и инвестиции.

"Не искаме, а и няма, просто да се откажем от бизнеса, само защото той не се представя добре. Ние самите трябва да поставим нещата отново в ред", отбеляза още Кезер.

Джо Кезер, които е един от ветераните в компанията със своя 33-годишен опит, бе посочен за наследник на поста главен изпълнителен директор в края на юли, след като Льошер се оттегли четири години преди да изтече договора му.

Кезер е изправен пред тежката задача да изпълни докрай започната от предшественика му 6-милиардна програма за икономии. Ходът бе предприет в опит за скъсяване на дистанцията от по-печеливши конкуренти, като швейцарската ABB и американската General Electric.

Повече за Siemens може да научите от материала на Bloomberg c Джо Кезер!

fallback
Още от Техно
fallback