Alibaba на лов за таланти в китайските университети

Китайският гигант в онлайн търговията предлага тройно възнаграждение на новоизлюпените специалисти.

01.11.2013 | 10:40
Alibaba на лов за таланти в китайските университети

Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba планира нестандартно разширяване на човешкия си потенциал. Компанията ще предложи на 1 000 нови служи три пъти по-висока от средната в страната заплата в опита си да повиши капацитета от таланти.

Основана преди 14 години от Джак Ма и приятели Alibaba в момента е една от най-големите интернет компании в Китай заедно с Holdings Tencent и Baidu. Трите дружества осъществива сделки на стойност 3,5 млрд. долара през настоящата година.

"Пазарът става все по-конкурентен", каза Анди Мок, управляващ директор на базираната в Пекин компания за подбор на персонал Red Pagoda Resources LLC. Red Pagoda ресурси LLC . "Както наложените играчите, така и новите компании се опитват да се разширяват", допълни още той.

Представители на компанията посещават университети в 20 дестинации, в това число Пекин, Шанхай и Хонконг. “Средната годишна работна заплата за 2012 г. за наскоро завършилите младежи е била 200 000 юана (32 850 долара)“, отбеляза Уън Де, който подпомага наемането на младежи в Китай.

Новите попълнения ще получат средна година работна заплата от 600 000 юана. Сред търсените кадри са инженерни специалисти, продуктови мениджъри, както и интерфейс дизайнери.

Повече може научите от материала на Bloomberg!