fallback

Тони Хоук навлиза и при мобилните игри

Началните нива трябва да се предлагат безплатно, а за следващите – да се иска такса, смята скейтърът.

31.10.2013 | 13:30

Тони Хоук, бившият професионален скейтбордист, който стои зад едноименния франчайз за видео играта със скейтове, обмисля стартирането на бъдещи игри за мобилни платформи.

"Просто трябва да се адаптираме и да осъзнаем къде хората всъщност ще играят своите игри", казва Хоук в интервю за Bloomberg и CNBC в навечерието на Dublin Web Summit. -  “Преди това бяха само Nintendo и PlayStation, а сега - всички видове устройства. Така че ще трябва да се научим да адаптирме онова, което знаем за технологиите в тези области. Аз искам от дълго време насам да правя мобилни игри“.

Хоук вярва, че най-добрият бизнес модел за мобилен гейминг е първоначално играта да се предложи безплатно, което позволява на потребителите да играят първите няколко нива, а за последните нива да се изисква такса.

Започвайки с публикуваната през 1999 г. Tony Hawk's Pro Skater, 15-те заглавия от поредицата вече имат варианти за повечето по-важни конзоли. Едно от заглавията във франчайза - Tony Hawk's Pro Skater 2, излезе с версии за iPhone и iPod Touch години след версията за PlayStation през 2000 г.

Последната засега игра от поредицата е разработената на Robomodo Tony Hawk's Pro Skater HD, в която са включени и оригинали сцени и начални нива от Tony Hawk's Pro Skater и Tony Hawk's Pro Skater 2. Тя има версии дори за Xbox Live Arcade, PlayStation Network и Steam.

Повече вижте във видео материала на Bloomberg!

fallback
Още от Техно
fallback