Тони Хоук навлиза и при мобилните игри

Началните нива трябва да се предлагат безплатно, а за следващите – да се иска такса, смята скейтърът.

31.10.2013 | 13:30
Тони Хоук навлиза и при мобилните игри

Тони Хоук, бившият професионален скейтбордист, който стои зад едноименния франчайз за видео играта със скейтове, обмисля стартирането на бъдещи игри за мобилни платформи.

"Просто трябва да се адаптираме и да осъзнаем къде хората всъщност ще играят своите игри", казва Хоук в интервю за Bloomberg и CNBC в навечерието на Dublin Web Summit. -  “Преди това бяха само Nintendo и PlayStation, а сега - всички видове устройства. Така че ще трябва да се научим да адаптирме онова, което знаем за технологиите в тези области. Аз искам от дълго време насам да правя мобилни игри“.

Хоук вярва, че най-добрият бизнес модел за мобилен гейминг е първоначално играта да се предложи безплатно, което позволява на потребителите да играят първите няколко нива, а за последните нива да се изисква такса.

Започвайки с публикуваната през 1999 г. Tony Hawk's Pro Skater, 15-те заглавия от поредицата вече имат варианти за повечето по-важни конзоли. Едно от заглавията във франчайза - Tony Hawk's Pro Skater 2, излезе с версии за iPhone и iPod Touch години след версията за PlayStation през 2000 г.

Последната засега игра от поредицата е разработената на Robomodo Tony Hawk's Pro Skater HD, в която са включени и оригинали сцени и начални нива от Tony Hawk's Pro Skater и Tony Hawk's Pro Skater 2. Тя има версии дори за Xbox Live Arcade, PlayStation Network и Steam.

Повече вижте във видео материала на Bloomberg!