Печалбата на Wipro скочи с почти една трета

Индийският IT сектор на услугите се радва на освежаващо търсене от клиенти предимно от САЩ и Европа.

23.10.2013 | 12:00
Печалбата на Wipro скочи с почти една трета

Wipro Ltd, третият най-голям износител на IT услуги в Индия, надмина очакванията за тримесечната си печалба, след като приходите в основния бизнес нарастват с най-бърз темп на тримесечна база от почти две години насам благодарение на по-високите разходи от страна на най-големите клиенти.

С резултатите си Wipro последва своите конкуренти в добре развиващата се IT индустрия в Индия, като показа надеждни резултат. Прогнозата за тримесечието до декември е също доста положителна - приходите от основния бизнес ще растат в диапазона от 1,8-3,6 на сто в доларово изражение спрямо предходното тримесечие, малко повече от анализаторските прогнози за 1,5-3,5 процентов растеж.

„Wipro потвърждава по принцип търсенето заради възстановяването, на което индустрията е свидетел", заяви Кулдийп Кул, анализатор в ICICI Securities в бележка до инвеститорите.

Индийският IT сектор на услугите се радва на освежаващо търсене от клиенти предимно от САЩ, най-големия пазар, както и от Европа, където компаниите, които искат да намалят разходите си, все повече се обръщат към аутсорсинг.

Базираната в Бангалор Wipro заявява, че консолидираната нетна печалба нараства в годишно отношение с 28,5 на сто в трите месеца, приключващи в края на септември до 19,32 млрд. рупии, от 15,04 млрд. рупии година по-рано. Анализаторите очакваха средностатистически ръст до 18,6 млрд. рупии.

Приходите от десетте най-големи клиенти нарастват с 4,1 на сто спрямо предходното тримесечие - по-бързо от средния ръст на IT услугите от 2,7%.

Повече по темата вижте във видео материала на Bloomberg.