fallback

И HTC се пробва в областта на смарт часовниците?

Пазарът на т. нар. Wearable Computing ще достигне през тази година обем от 1,4 млрд. долара.

22.10.2013 | 18:42

Тайванският производител на потребителска електроника HTC работи с високо темпо над свой „умен“ часовник. Още през втората половина на идващата година в магазините вече трябва да се продава първата версия на устройството, предава Bloomberg, като се позовава на неназован източник.

Устройството ще работи с операционната система Android, а за цената, функционалностите и стратегията за продажбата още не са взети финалните решения, продължава източникът.

HTC Smartwatch ще разполага с камера. Колко в крайна сметка би струвала джаджата на тайванския производител, и какви по-точно функции ще предлага, засега остава неясно. С плана си за собствено подобно устройство HTC влиза в директна конкуренция с редица именити конкуренти като Samsung, Nokia, Sony и Apple.

И докато Apple очевидно планира да снабди своя iWatch с гъвкав OLED дисплей, за Samsung се твърди, че скоро ще представи втората генерация на своя Smartwatch.

В публикувано в понеделник интервю за Financial Times главният изпълнителен директор на HTC Питър Чоу също заяви, че SmartWatch е възможна перспектива за компанията. Пазарът на Wearable Computing е определен като "жизненоважен сегмент за нас". Въпреки това компанията все още не била готова за незабавен старт. "Все още е твърде рано“, цитира думите му Financial Times. „Трябва да има нужда за това, в противен случай това е просто трик или концепция, а не нещо за всекидневния живот на хората". 

Пазарът на т. нар. Wearable Computing ще достигне според Juniper Research през тази година обем от 1,4 млрд. долара. До 2018 г. той ще нарасне до 19 млрд. долара. Проведена в САЩ анкета обаче достигна наскоро до резултата, че 40 на сто от собствениците на смартфони губят интереса към „умния“ часовник след известно време.

До каква степен новият сегмент е заплаха за пазара на часовници вижте в материала на Bloomberg.

fallback
Още от Техно
fallback