fallback

Лондон пуска сайт на града на китайски, за да привлича инвестиции

Кметът Борис Джонсън е на визита в Китай, за да осигури на британската столица свежи капитали.

14.10.2013 | 11:36

Кметът на Лондон Борис Джонсън обяви, че градската обяви пускането на сайт на града на китайски език. Това се случи в първия ден на шестдневната визита на градоначалника в азиатската държава.

Целта на сайта е да промотира Лондон сред туристите и студентите, давайки адекватна и достоверна информация на 600-те млн. китайскоговорящи интернет потребители по света. Решението е продиктувано от данните, че тази година се очаква нов рекорд на китайските туристи в британската столица.

По време на визитата си Джонсън ще посети Пекин, Шанхай и Хонконг, като са насрочени множество срещи с различни компании, бизнес лидери и високопоставени политици. Чрез тях кметът ще се опита да увеличи интереса за инвестиции от страна на Китай и да договори осъществяването на редица проекти.

Пример за интереса на китайски компании към инвестиции в Лондон е възстановяването на Кристалния дворец. Желание да направи реставрацията изрази шанхайската компания ZhongRong Holdings.

По-рано през годината пък Advanced Business Park (ABP) обяви, че ще създаде офис комплекс с площ от над 325 хил. кв. м на пристанище. "Royal Albert" е най-голямата сделка с бизнес имот за Борис Джонсън и една от най-големите китайски инвестиции във Великобритания. Очаква се в сделката да бъдав вложени 1 млрд. лири.

Какво каза на китайските инвеститори Борис Джонсън днес и какви са предимствата на Лондон – вижте във видеото на Bloomberg. 

fallback
Още от Техно
fallback